keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

VIISAAT JA TYHMÄT NEITSYET

Matt.25:1-12
Olemme varmaan joskus tulleet ajatelleeksi, mistä voin varmistaa, että olen viisas neitsyt?  Viisailla oli öljyä sekä lampussa että astiassa.  Tyhmillä vain lampuissa.

Öljy Raamatussa merkitsee Pyhää Henkeä, Jumalan kolmatta persoonaa, joka luvattiin vuodattaa opetuslasten ylle (Apostolien teot luvut 1 ja2)  ja lopulta kaiken lihan ylle (Jooel 2:12-32 ).

Kun uudestisynnymme elävään uskoon,  saamme öljyä lamppuumme ja voimme loistaa kirkkaastikin.  Mutta Sana kehottaa meitä täyttymään Hengellä, mistä seuraavat mahdolliset Pyhän Hengen lahjat itsemme ja seurakunnan rakentumiseksi. Silloin meillä on öljyä myös vara-astiassa.

Miten voin tutkia, onko minulla tällä hetkellä riittävästi öljyä mukanani?  Tässä muutama osviitta.

-  Rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta.  Voitko rakastaa kaikkia, jopa vihamiehiäsi, kiusaajiasi?  Tähän ei ihmisvoima riitä.  Se on mahdollista vain Pyhän Hengen yliluonnollisesta vaikutuksesta.  Ellet, pyydä saada lisää öljyä!


-  Pystytkö antamaan anteeksi pahimmatkin sinuun kohdistuneet rikkomukset?  Sana sanoo, että ellette te anna anteeksi, ei Taivaallinen Isäkään anna teille anteeksi.  Jeesus anoi ristillä anteeksiantoa surmaajilleen.  Meidän vaivamme ovat varmasti vähäisemmät.  Ei siis sitäkään omassa voimassa pysty,  tarvitaan öljyä!


-  Onko uskonelämäsi ilotonta?  Lisää öljyä!


-  Oletko toisia kohtaan tuomitseva?  Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi.  Tuomiohenkisyys muuttuu laupeudeksi vain Pyhän Hengen voiman kautta, joka murtaa kovat sydämemme ja katsomme toisia samalta tasolta rakkaina sieluina tai veljinä tai sisarina Herrassa.


-  Meitä eivät kiinnosta Raamatunluku tai toiset uskovat tai kärsivän maailman auttaminen ja evankelioiminen.  Tarvitaan lisää Öljyä!  Jos oma "lihallinen" mieli pääsee voitolle, meitä kiinnostaa vain oma mukavuutemme.  


Tässä vain muutama ajatus, voit Raamattua tutkimalla löytää lisää.  Esimerkiksi sanotaan, että
tottelemattomat asuvat kuivissa maissa.  Onko jokin Raamatunkohta, jota Jumala kehottaa Sinua noudattamaan, mutta vitkastelet.  Jumalallahan on aikaa odottaa, mutta Sinulla ei!  Tee heti parannus, niin huomaat, että alat saada rukousvastauksia, usein ennenkuin kerkiät niitä 
anoakaan!


Emme mene lain alle parannuksenteossamme, kun muistamme, että kuljemme valmistetuissa teoissa ja ne ovat Jeesuksen askeleet jo tehneet.  Ja jos poikkeamme oikealle tai vasemmalle, kuulemme Pyhän Hengen lempeän kuiskauksen takaamme:  Tässä on tie, sitä käykää!


Jos te pysytte minussa, niin te kannatte paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.  Minä menen pois, mutta Minä lähetän teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti..





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti