tiistai 29. marraskuuta 2011

KÄTKETTY MESSIAS IX

Pieni Nasaretin kylä heräsi eloon.  Ihmisiä läheisistä taloista juoksi koolle riemunkiljahduksin. Kylän asukkaista sekä joka kevät vierailevasta tutusta hunajakauppiaasta muulirattaineen koostuva matkue oli noussut ylös vuoren rinnettä ja lähestyi torina käytettyä aukiota.  Anna kuuli äänet ja tuli katsomaan, mitä tapahtui ja samassa riemukseen huomasi Miriamin istuvan rattaisssa ja Aaronin ratsastavan aasinsa selässä kärryjen jäljessä.

Anna lähti iloissaan juoksemaan  lastensa luo ja sulki syliinsä Mirjamin. Hän hämmentyi  tuntiessaan Miriamin tukevoituneen vatsan.  Hän halasi myös rakasta poikaansa Aaronia, joka nyt jäisi kotikylään asumaan.  Ympärillä olevat naapuritkin tulivat tervehtimään palaavia nuoria.  Jotkut heistä jäivät katsomaan Miriamin olemusta, jonka odottaminen alkoi jo selvästi näkyä.

Iloinen vastaanottajajoukko alkoi palata koteihinsa.  Mutta eräs henkilö jäi kahden lapsensa kanssa seisomaan paikalleen ja katsoi Miriamin jälkeen hyvin mietteliäänä.  Hän oli rabbi Benjaminin vaimo, joka oli pienten lasten sapattikoulun opettaja ja jolle Miriam oli ollut yksi parhaista ja rakkaimmista oppilaista.  Jehudit lähti kotiinsa ja päätti olla puhumatta asiasta miehelleen, ainakaan vielä.

Kun Isä ja Joosef palasivat töistään kotiin ylös rinnettä, Aaron ja Miriam menivät heitä vastaan.  Jälleennäkeminen oli riemullinen.  Mutta Miriamin odotuksen jo näkyessä se aiheutti selvästi vaivautuneen ilmapiirin.  Joosef yritti muistella, mitä Miriam oli kertonut enkelinäystä ja ajatteli keskustella siitä tytön kanssa saadakseen itsensä edelleen vakuuttuneeksi asian varmuudesta.

Kevät oli huumaavan kaunis kuten tavallista ja Nasaretin asukkaat jatkoivat tavanomaista elämäänsä kotikonnuillansa.  Aaronkin lähti työhön Seforikseen, mutta hän mietti kuumeisesti, mitä muuta hän voisi tehdä ammatikseen.  Mutta kun hän oli jo tottunut rakentaja, päivät toisensa jälkeen kuluivat eikä Aaron lopulta vaihtanut alaa, joka toi hänelle leivän pöytään.  Aaron oli tavannut mieleisensä tytön, jota hän tapaili aina kun voi, eikä siksi kovin paljon aikaa enää viettänyt kotona vaan rakensi kiireellä omaa taloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti