maanantai 14. marraskuuta 2011

KÄTKETTY MESSIAS IV

Aaronin syvä kuorsaus kuului hänen makuusopestaan, mutta isä ja äiti valvoivat vielä.  Äiti keräsi astioita pöydästä ja Maria laittoi lopun ruoan maljaan, sulki sen kannen ja vei sen sitten ulkokomeroon, jossa se säilyisi kylmänä vielä huomiseenkin.  Maria muisti samassa, mitä enkeli oli lisäksi sanonut:  että iäkäs Elisheva-tätikin odottaa lasta ja on kuudennella kuukaudella.

Vanhemmat ilahtuivat kovasti.  Kivi putosi Eelin harteilta.  Hän sanoi vaimolleen: "Menköön Maria nyt katsomaan vanhinta siskoasi!  Jos hän on raskaana kuudennella kuukaudella, niin siitä tiedämme, että Maria on puhunut totta!  Lankosi Sakarias on hänen tukenaan, mutta olisihan Marian apu nyt varmasti tervetullutta!"  "Ajatella,  minkä armon hän on saanut, jos uutinen pitää paikkansa. Silloin hänen lapsettomuutensa häpeä on iäksi poistettu sisareni yltä!" jatkoi äiti.

Maria oli jo nukahtamaisillaan, kun hän vielä kuuli vanhempiensa suunnittelevan hänen matkaansa samaan retkueeseen,  jossa Aaronkin palaa Jerusalemiin.  Sakarias ja Elishevahan asuvat vain noin kolmenkymmenen vakomitan päässä  Pyhästä kaupungista.

Joosefin tullessa kotiinsa hänen isänsä jo nukkui sikeästi.  Joosef sytytti kynttilän ja istui pöydän ääressä ajatuksissaan.  Rakas Maria ilmeisesti odottaa Messiasta.  Luotan Mariaan.  Varmasti hän puhui totta!  Tietysti hän puhuu totta!

Joosef sammutti kynttilän ja näki ikkunasta monen talon ikkunoiden jo pimenneen niiden väen käytyä nukkumaan sapatin rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti