sunnuntai 25. joulukuuta 2011

KÄTKETTY MESSIAS XIX

Kun itämaiden ruhtinaat olivat lähteneet, Miriam istuutui lattialle katselemaan annettuja lahjoja.  Yksi oli ainakin kultaa, isohkoja kimpaleita, muista hän ei osannur sanoa.  Hän toivoi vain, että Elisheva nopeasti palaisi kaupasta ja hän voisi kertoa tädilleen tästä valtavasta tapahtumasta, joka taas oli uusi todistus Jeshua - vauvan messiaanisuudesta.  Miriam ihmetteli, voisiko tämä kaikki olla unta?  Hän nipisti itseään ja se sattui miellyttävästi.  

Kohta Elisheva tulikin ja ihmettely alkoi.  Miriam kertoi uudestaan ja uudestaan ja sanoi, että paljon naapureita seisoi maantiellä katselemassa ja heiltä hän varmaan aikanaan kuulisi tarkkoja kuvauksia vieraista.  Elisheva tunnisti kullan lisäksi myös suitsukkeen, mutta yhtä lahjoista naiset eivät tunteneet.

Lapset heräsivät viimein ja heidät kyllä hoidettiin ja ruokittiin, mutta nyt alkoi kiihkeä Sakariaan ja Joosefin kotiintulon odotus.  Lopulta Sakariaan aasi kuului huutavan tutut kotiintulon toitotuksensa ja naiset riensivät portaille vastaan.

Kun miehet astuivat taloon sisälle, Sakarias nuuhkaisi ilmaa ja sanoi - Täällä on mirhan tuoksu! 
Sama kiihkeä keskustelu alkoi, kun Miriam sai selvittää koko tapauksen moneen kertaan alusta loppuun.  Miehet totesivat, että - He siis kävivät täälläkin!  He olivat nähneet ruhtinaiden kaikessä komeudessaan ratsastavan Herodeksen linnan portista sisään samana aamuna ja paljon kaupunkilaisia oli kerääntynyt ihmettelemään sitä harvinaista näkyä.

Lopulta kaikki asettuivat yöpuulle aikaisin, sillä miehet olivat uupuneet matkan rasituksista. Pian koko seurue olikin untenmailla.  Aamuyöllä Joosef sikeässä unessa näki enkelin ilmestyvän hänelle. Enkeli kertoi sanomansa pikaisesti, hän sanoi, että pakene kiireesti Egyptiin!  Herodes on etsivä lasta tappaakseen hänet!  Ole Egyptissä siihen asti, kunnes ilmoitan sinulle vaaran olevan ohi!


Joosef kavahti istualleen ja hän oli hetkessä täysin hereillä. Hän kiirehti samantien Sakariaan vuoteen luo ja kohta Sakarias riensi valjastamaan ja ruokkimaan Joosefin aasin. Hän varasi myös rehua aasille matkaa varten kankaisen satulan alle.  Elisheva - täti alkoi laittaa ateriaa ja evästä matkaa varten ja kääri kallisarvoiset lahjat nyyttiin aasin satulalaukkuun ja toiseen veden ja eväät.  Joosef kehotti Sakariasta jotenkin temppelissä kävijöiden kautta laittamaan sanaa Nasaretiin, etteivät ihmettelisi, mihin pieni perhe oli kadonnut.  Sitten pappi Sakarias luki siunaukset matkaa varten ja haikeat jäähyväiset jätettyään pieni perhe olikin jo aamuauringon vasta aavistuksen sarastaessa matkalla kohti rannikkoa ja Merentietä, joka veisi heidät Egyptiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti