tiistai 26. heinäkuuta 2011

TODISTAJIEN KETJU, NÄYTELMÄ

Muutamat olivat tulleet hyvin aikaisin ennen Jumalanpalvelusta ja odottelevat ulkona.  Noin 5-6 henkilöä tulee koolle.  He alkavat tahdä toisilleen kysymyksiä: KUINKA SINÄ TULIT USKOON? tai MIKSI SINÄ USKOT SIIHEN, ETTÄ JEESUS ON YLÖSNOUSSUT?  Kysymykset voi soveltaa esimerkiksi aina sen mukaan, onko tulossa joulu, pääsiäinen, helluntai tai muu juhla tai sitten vain uskoontulokysymyksiä.

Tämä sopii hyvin seurakuntatiloissa tai ulkona "draamana" esitettäväksi.  Kukin esittäjä voi kirjoittaa summittain oman todistuksensa etukäteen, jos halutaan esim. kuoro taustalle laulamaan todistukseen sopivan kertosäkeen tai sitten voi hiljainen taustamusiikki antaa tunnelmaa.

Ensin voi tulla yksi todeten, että tulinpa aikaisin, vielä on melkein tunti aikaa Jumalanpalvelukseen, ja sitten tulee toinen ja toteavat saman ja sitten vapaasti ko. kysymyksiä ja todistuksia, joista ainakin yhdessä voisi tulla ilmi se, miten päätöksestä lähteä seuraamaan Jeesusta tuli rauha, ilo ja pelastusvarmuus sisimpään. 

Lopussa voi tulla vaikka yksi ohikulkija, jolle he antavat trakun ja juttelevat ja henkilö johdatetaan uskoon rukouksella, johon koko kuulijakuntaa kehotetaan yhtymään. Sitten todetaan, että nyt on aika lähteä Jumalanpalvelukseen (tai Eläviin Kiviin).  Henkilö lähtee mukaan kokoukseen. Lopussa esim. hyviä lauluja. Näytelmää tulee esittää rauhallisesti, mutta se ei saa venyä juuri yli 30-40 minuutin, ellei muuta johdatusta tule.

Tätä rakennetta voi vaihdella tietysti. Jos on kerrottavana jokin ihmeellinen parantuminen tai pelastuminen, voi esiintyjiä olla esim. vain kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti